Studený ryžový šalát a pikantné kuracie

Iste, receptov na kuracie mäso s prívlastkom pikantné už na blogu máme dosť. Ale zakaždým je to trochu čosi iné, ingrediencie sa menia a takisto sa mení príloha k mäsu. A ta príloha nie je žiaden doplnok, ako by sa mohlo zdať. Je to plnohodnotné jedlo, ktoré má rovnako výnimočné vlastnosti ako samotné mäsko. Tentokrát vám predstavíme jednoduchý studený ryžový šalát, ktorý sa hodí k hocijakému grilovanému mäsu, alebo zelenine. Pokojne po ňom siahnite v lete, vaši hostia ho na grilovačke budú zbožňovať. Je svieži, ale aj ostrý, je ľahký, ale zasýti. Použili sme naň dva druhy ryže: Basmati, ktorú bezbreho milujeme a tiež Riceberry, ktorú sme našli v nedávnom zážitkovom boxe od ŠmakujTo. Táto ryža má svoj pôvod v Thajsku a je výnimočná nielen chuťou, ale aj vzhľadom – je totiž fialová. Práve jej netradičná farba dodáva šalátu exkluzívny vzhľad, ktorým každého prekvapíte. A občas by to tak pri jedle malo byť.


Komentáre