Chlpaté knedle

Samotný názov neznie veľmi lákavo, uznáte. Pravdou je, že ak túto tradičnú českú záležitosť nepoznáte, mohli by ste si predstaviť čokoľvek, len nie chutne vyzerajúce jedlo. A to by ste veru spravili obrovskú chybu. Ja, ako knedľový milovník, na ne nedám dopustiť. Hotová balada na jazyku. Najviac ma baví tá ich mazľavosť na povrchu a to, že sú ozaj chlpaté. Nech by ste sa snažili akokoľvek povrch uhladiť, nepodarilo by sa vám to. Príprava nie je náročná, pozor si dávajte len pri ich varení. Ak nemajú správnu konzistenciu, vo vriacej vode sa vám rozpadnú. Nepoužívajte nové zemiaky. Pre prípravu týchto knedlí nie sú vhodné. Podávajte s kyslou kapustou a údeným alebo s opraženou cibuľkou a slaninou. Jedlo pre toto ročné obdobie ako stvorené!

Na prípravu chlpatých knedlí budete potrebovať (7 kusov):
370 g zemiakov
125 g hrubej múky
1 vajce
soľ
maslo na omastenie

Komentáre