Syrové slimáky

Do rúk sa nám dostali syry novej značky na našom trhu – Milkana. Sú z mlieka z alpských oblastí a majú dlhoročnú tradíciu, vyrábajú sa totiž od roku 1952. My sme skutoční milovníci syra, máme radi všetky druhy a u nás v chladničke nikdy nesmú chýbať. Syrom sme sa teda okamžite potešili a pustili sa do ochutnávania. Sú naozaj výborné a určite budú súčasťou nášho jedálnička.


Ich výrobca nás tiež poprosil, či by sme sa nezapojili aj do ich syrovej výzvy. Ihneď sme začali vymýšľali aký recept by sme z nich dokázali vytvoriť. Nakoniec sme siahli po starej rodinnej klasike. Malé syrové slimáky z lístkového cesta sú v našej rodine veľmi obľúbené, ako snack k telke, či rýchle pohotovostné jedlo na dlhšie cesty. Ich príprava vám zaberie veľmi málo času a námahy. Je to tak jednoduchá vec, že sme dokonca rozmýšľali, či sa vôbec niečo podobné hodí na náš blog. Lenže, ak je niečo raz dobré, je to dobré a zaslúži si to priestor. Pri ich príprave využite fantáziu. Použite sušené paradajky, bazalku, trený cesnak, odvážnejší aj chilli.
Na syrové slimáky budete potrebovať (asi 20 kusov):
lístkové cesto
6 kusov plátkového syru
6 plátkov kvalitnejšej dusenej šunky
2 hrste baby špenátu
1 rozšľahané vajce s trochou mlieka
olivový olej extra virgin
hrubozrnnú soľ, čerstvo mleté čierne korenie

Komentáre